Květák ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 828.3 mg
  • Vláknina 12393.7 mg
  • Vitamín A 12393.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, špetkou soli a muškátu na hladké těsto. Necháme asi 10 minut odstát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těsta.

  • 3

    Růžičky květáku smáčíme ve vinném těstíčku, postupně je smažíme na oleji na pánvi asi 4 minuty do zlatova. Usmažený květák položíme na papírovou utěrku.

  • 4

    Růžičky květáku upravíme na talíře a ihned podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu