Květák ve vinném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 341 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 198 mg
 - Draslík 828.3 mg
 - Vláknina 12393.7 mg
 - Vitamín A 12393.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, špetkou soli a muškátu na hladké těsto. Necháme asi 10 minut odstát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těsta.
 - 
                                3
Růžičky květáku smáčíme ve vinném těstíčku, postupně je smažíme na oleji na pánvi asi 4 minuty do zlatova. Usmažený květák položíme na papírovou utěrku.
 - 
                                4
Růžičky květáku upravíme na talíře a ihned podáváme.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.