Hruškový džem se zázvorem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Zázvor celý
  • 1000 g Cukr želírovací
  • 1200 g Hrušky
  • 3 ks Citrony
  • 2 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 239.8 mg
  • Vláknina 20116 mg
  • Vitamín A 20116 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.

  • 2

    Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré.

  • 3

    Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.

Komentáře k receptu