Opečené brambory s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.23 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 1086.8 mg
  • Vláknina 17988.5 mg
  • Vitamín A 17988.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, osušíme a podélně rozčtvrtíme. V pánvi na rozehřátém oleji je za stálého obracení opékáme asi 10 minut. Osolíme, opepříme, přisypeme papriku, přidáme snítku rozmarýnu a utřený česnek.

  • 2

    Po chvíli vložíme na kolečka pokrájenou klobásu (nebo kabanos) a cibulky, krájené na čtvrtky. Vše opékáme ještě 5 minut a ihned podáváme.

Komentáře k receptu