Grilované krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 188.2 mg
  • Vláknina 254.8 mg
  • Vitamín A 254.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety omyjeme, odstraníme hlavy, ocas podélně rozkrojíme a vyjmeme střívko.

  • 2

    Smícháme nasekaný česnek, petrželku, oregano, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Ve směsi marinujeme krevety asi 30 minut.

  • 3

    Rozpálíme gril, připravené krevety grilujeme 5 minut na krunýřové straně a 1 minutu na masité části.

Komentáře k receptu