Špagety s parmskou šunkou
Suroviny
- 450 g Cibule
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 60 g Šunka parmská
 - 200 g Mascarpone
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 67.6 mg
 - Draslík 543.2 mg
 - Vláknina 13069.8 mg
 - Vitamín A 13069.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a pokapeme sherry. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 8 minut.
 - 
                                3
Potom vmícháme mascarpone, nastrouhaný parmezán a necháme rozpustit. Zvolna přiléváme vývar, necháme přejít varem a nakonec podle chuti přisolíme a opepříme.
 - 
                                4
Uvařené špagety smícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, na každou porci upravíme parmskou šunku a ozdobíme lístky bazalky.