Německé springerle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Anýz celý
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 40.6 mg
  • Vláknina 1871.4 mg
  • Vitamín A 1871.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce s moučkovým cukrem do husté pěny, dokud nenabude. Sodu rozpustíme v třešnovici a přidáme do směsi. Přisypeme mouku a vymícháme nelepivé těsto. Dáme ho do misky, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme v chladu /ne v lednici/ minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvoříme váleček který nakrájíme na kousky, poprášíme moukou a vtlačíme do formiček vysypaných moukou, až se na těsto obtiskne motiv. Springerle pak z formiček vyklepneme.

  • 3

    Springerle dáme spodní stranou na plech posypaný anýzem tak aby se do každého kousku obtisklo několik zrnek. Potom je necháme odkryté na plechu v chladné místnosti dalších 12 hodin, nejlépe přes noc.

  • 4

    Pečeme v troubě na 150°C cca 15-25 minut, povrch sušenek musí zůstat bledý. Vychladlé uskladníme v dobře těsnící uzavřené nádobě. Ihned po upečení je pečivo měkké, ale pak ztvrdne.

  • 5

    Při konzumaci namáčíme do kávy či čaje.

Komentáře k receptu