Krůtí závitky s paprikou a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 350 g Krůtí prsa
  • 100 g Zelí kysané
  • 375 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 821 mg
  • Vláknina 2735.8 mg
  • Vitamín A 2735.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a naklepeme. Smícháme 3 lžíce oleje, papriku, kmín, citronovou kůru a pepř. Směsí potřeme řízky, přikryté marinujeme asi 2 hodiny.

  • 2

    Řízky necháme okapat, osušíme je, osolíme a potřeme rajčatovým protlakem. Na každý řízek dáme kysané zelí a na nudličky pokrájené papriky. Maso svineme do závitků, obalíme plátky anglické slaniny a sepneme párátkem.

  • 3

    Závitky opečeme na lžíci oleje po všech stranách. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 4

    Do šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře k receptu