Salát z polníčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Salát Polníček
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 71.8 mg
  • Vláknina 520 mg
  • Vitamín A 520 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polníček rozebereme na lístky a dobře propláchneme ve studené vodě.

  • 2

    Omytou jarní cibulku i s natí jemně nakrájíme a přidáme do směsi oleje, citronové šťávy, soli a 2 dl vody. Vše promícháme.

  • 3

    Polníček v míse posypeme nasekaným natvrdo uvařeným vejcem a zalijeme připravenou směsí. Salát necháme nejméně 10 minut odležet v chladničce.

Komentáře k receptu