Makaronový nákyp s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1001 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 249.6 mg
  • Draslík 705.4 mg
  • Vláknina 18283.7 mg
  • Vitamín A 18283.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony rozlámeme a uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a košťály nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky. Oloupaný česnek nasekáme a zpěníme na másle. Přidáme brokolici, mrkev a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou šafránu. Podlijeme vývarem a zvolna vaříme několik minut.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a plníme střídavě vrstvou makaronů, zeleniny a nasekané petrželky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutky. Pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu