Těstoviny s pečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 100 g Rukola
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 50 g Bazalka
  • 50 g Oříšky piniové
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 820.3 mg
  • Vláknina 8164.8 mg
  • Vitamín A 8164.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Půlky rajčat poklademe na plech řeznou plochou dolů a pokapeme olejem. Osolíme, opepříme a poprášíme lžičkou cukru. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Bazalku i rukolu omyjeme a natrháme na kousky. Piniové oříšky nasucho opražíme.

  • 4

    Do těstovin vmícháme pečená rajčata, bazalku, rukolu a polovinu nastrouhaného sýru. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme piniemi a zbylým sýrem.

Komentáře k receptu