Fusilli alla Rosaria

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 150 g Sýr Gruyére
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 475.8 mg
  • Vláknina 12059.8 mg
  • Vitamín A 12059.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme asi 5 minut.

  • 3

    Nastrouhaný sýr smícháme s kostičkami osmažené žemle. Uvařené těstoviny vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a přelijeme připravenou omáčkou. Povrch posypeme sýrem s osmaženou houskou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře k receptu