Lasagne s tuňákem
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
 - 360 g Tuňák v oleji
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 400 g Těstoviny Lasagne
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 48.4 mg
 - Draslík 629 mg
 - Vláknina 4576.8 mg
 - Vitamín A 4576.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lasagne se lžící oleje uvaříme v osolené vodě, scedíme, vmícháme do nich 4 lžíce oleje.
 - 
                                2
Zakysanou smetanu rozmícháme s jogurtem, citronovou šťávou, hořčičnými semínky a nasekaným koprem. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Omytý celer a okurku nakrájíme šikmo na tenké plátky. Polovinu zeleniny upravíme na talíře, na ni poklademe lasagne, pokapeme trochou zálivky a obložíme zbylou zeleninou a rozdrobeným tuňákem. Pokapeme zbylou zálivkou a podáváme s dílky citronu.