Zeleninové špagety s petrželkovým pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Petržel - nať
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 300 g Špagety, Makarony
  • 200 g Mrkev kořen
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 456.4 mg
  • Vláknina 10639.8 mg
  • Vitamín A 10639.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek, lístky petržele, nastrouhaný sýr a řepkový olej rozmixujeme. Osolíme, opepříme a necháme zvolna táhnout na velmi mírném ohni.

  • 2

    Oloupanou mrkev a cuketu nakrouháme na tenké plátky. Špagety vaříme v osolené vodě a 5 minut před dokončením varu přidáme nastrouhanou zeleninu. Špagety se zeleninou scedíme, 50 ml vody necháme stranou.

  • 3

    Neokapané špagety se zeleninou smícháme s připraveným pestem a případně přelijeme vodou, kterou jsme dali stranou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu