Játrový sýr s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 10 g Majoránka
  • 500 g Sýr játrový
  • 200 ml Kompot ananasový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 0.67 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1739 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 656.9 mg
  • Vláknina 8530.4 mg
  • Vitamín A 8530.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na lžíci rozehřátého oleje necháme zesklovatět oloupanou, drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kysané zelí, nové koření, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Ananas (4 plátky) pokrájíme na kousky, 10 minut před koncem varu přidáme k zelí.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a játrovou paštiku nakrájenou na 4 plátky na něm opečeme z obou stran. Vyjmeme, necháme na teplém místě.

  • 3

    Do výpeku přidáme lžíci oleje a 2 vteřiny v něm opékáme otrhané lístky majoránky. Vyjmeme je a dáme na papírovou utěrku.

  • 4

    Paštiku rozdělíme na talíře, obložíme zelím a posypeme lístky majoránky.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu