Bramborová hnízda s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 300 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 188.2 mg
  • Draslík 1020.6 mg
  • Vláknina 18648.8 mg
  • Vitamín A 18648.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a prolisujeme. Do částečně vychladlých brambor vmícháme 1 žloutek, mouku, sůl a pepř.

  • 2

    Hrášek povaříme 5 minut, prudce zchladíme a necháme okapat. Na másle zesklovatíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a prohřejeme. Vmícháme nasekanou petrželku a zakysanou smetanu.

  • 3

    Plech vymažeme máslem a pomocí cukrářského sáčku na něj z bramborového těsta nastříkáme 8 koleček. Zbylý žloutek rozšleháme s mlékem a kolečka jím potřeme. Naplníme je hráškem a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut dozlatova.

Komentáře k receptu