Telecí kýta s hruškami a fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 1000 g Telecí kýta
  • 25 g Marmeláda šípková
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 ks Hrušky
  • 3 ks Fíky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.43 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 198.1 mg
  • Draslík 2075.5 mg
  • Vláknina 20182.2 mg
  • Vitamín A 20182.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na čtvrtky, mrkev, celer a rajčata oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Omyté maso osolíme, opepříme a opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje. Přidáme cibuli, česnek, mrkev a celer. Vše osmahneme. Okořeníme snítkou rozmarýnu, přilijeme 175 ml vína, přidáme rajčata a pod pokličkou pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 90 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Omyté hrušky nakrájíme na plátky, fíky nakrájíme na čtvrtky. Pečené maso zabalíme do fólie a necháme na teplém místě. Omáčku propasírujeme sítem, ochutíme šípkovou marmeládou a zahustíme Solamylem.

  • 4

    Očištěné houby opečeme na 2 lžících oleje. Přidáme ovoce, zalijeme zbylým vínem a krátce povaříme. Nakonec dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.

Komentáře k receptu