Chřest s teplým bramborovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Chřest bílý
  • 50 g Šunka drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 743.2 mg
  • Vláknina 15429.8 mg
  • Vitamín A 15429.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na kostky nakrájené brambory, vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

  • 2

    Šunku rozkrájíme na kostičky, opečeme na pánvi do křupava a podlijeme octem. Vložíme oloupanou, jemně pokrájenou cibuli a dusíme 1 minutu. Přidáme olej, zrnka pepře, osolíme, opepříme a mírně osladíme. Zálivku necháme částečně vychladnout.

  • 3

    Scezené brambory promícháme se zálivkou. Omytý a očištěný chřest vaříme v osolené vodě asi 20 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Na talíře upravíme chřest s omytými listy salátu a bramborovým salátem. Pokrm posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu