Zelný nákyp s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 467 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 317.3 mg
 - Draslík 598 mg
 - Vláknina 11795.8 mg
 - Vitamín A 11795.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a vodu z listů vymačkáme. Poté zelí nakrájíme na čtverečky.
 - 
                                2
Máslo utřeme se žloutky, přimícháme umleté uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené zelí a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a vláčnou strouhanku. Směs urovnáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Hotový nákyp ozdobíme plátky rajčat a snítkami petrželové natě. Podáváme s pšeničným chlebem.