Zelný nákyp s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Strouhanka
  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 317.3 mg
  • Draslík 598 mg
  • Vláknina 11795.8 mg
  • Vitamín A 11795.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř do měkka v osolené vodě. Uvařené vyjmeme, necháme okapat a vodu z listů vymačkáme. Poté zelí nakrájíme na čtverečky.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky, přimícháme umleté uzené maso, osolíme, opepříme, přidáme nakrájené zelí a na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a vláčnou strouhanku. Směs urovnáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme 30 minut.

  • 3

    Hotový nákyp ozdobíme plátky rajčat a snítkami petrželové natě. Podáváme s pšeničným chlebem.

Komentáře k receptu