Krůtí kousky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 400 g Krůtí prsa
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Hořčice estragonová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 684.6 mg
  • Vláknina 5023.8 mg
  • Vitamín A 5023.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na teflonové pánvi na rozpáleném oleji je zprudka opečeme po všech stranách, osolíme a opepříme. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou šalotku, hrášek a krátce podusíme. Přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 5 minut.

  • 2

    Potom vmícháme zakysanou smetanu a necháme na silnějším ohni trochu svařit. Pánev odstavíme z plotny a vmícháme estragonovou hořčici.

  • 3

    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu