Špagety s tuňákovo-rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 375 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Tuňák v oleji
  • 6 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 973.1 mg
  • Vláknina 9164.8 mg
  • Vitamín A 9164.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata, lístky oregana a podusíme asi 5 minut. Potom přidáme hrášek a dusíme dalších 5 minut. Osolíme, opepříme a mírně osladíme.

  • 2

    Z tuňáka slijeme olej, maso vidličkou rozmělníme na kusy a prohřejeme v omáčce.

  • 3

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu