Hrášková polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1253 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 938.9 mg
  • Vláknina 24781.2 mg
  • Vitamín A 24781.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    30 minut podusíme na oleji nakrájenou cibuli, mrkev, pórek, celer, česnek, bramboru, šunku a petrželku.

  • 2

    Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Vaříme pomalu, dokud hrášek nezměkne.

  • 3

    Polovinu polévky odebereme, rozmixujeme a vrátíme k druhé polovině.

  • 4

    Přilijeme smetanu, podle potřeby polévku přihřejeme, opepříme a osolíme.

Komentáře k receptu