Dušená hovězí svíčková s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 700 g Brambory
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 1365.6 mg
  • Vláknina 11431.8 mg
  • Vitamín A 11431.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky a opečeme je na rozehřátém oleji. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a krátce podusíme.

  • 3

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků urovnáme do vymaštěné zapékací mísy, navrch rozložíme vrstvu masa a cibule, přikryjeme zbylými bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka. Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami.

Komentáře k receptu