Cibulové závitky s masem
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
 - 300 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Brambory vařené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 3.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 128.3 mg
 - Draslík 600.8 mg
 - Vláknina 3084.6 mg
 - Vitamín A 3084.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané cibule necháme ve vařící vodě asi 40 minut zvolna táhnout. Vyjmeme je a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Uvařenou bramboru oloupeme a rozmačkáme. Šalotku smícháme s bramborou, nasekanou petrželkou, strouhankou, mletým masem, smetanou a vejcem. Směs osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.
 - 
                                3
Obě vařené cibule nařízneme, jednotlivé vrstvy opatrně uvolníme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme je do zapékací mísy řeznou plochou dolů, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.