Rostbíf s křenovou omáčkou
Suroviny
- 1000 g Hovězí svíčková
 - 150 g Celer bulvový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 5 ks Ředkvička
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 408 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 105.1 mg
 - Draslík 1081.6 mg
 - Vláknina 3328.8 mg
 - Vitamín A 3328.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a posypeme pepřem. Vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut, snížíme teplotu na 190 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut. Maso občas podlijeme vypečenou šťávou. Po upečení svíčkovou položíme na nahřátou mísu a necháme odpočinout asi 15 minut.
 - 
                                2
Celer a ředkvičky očistíme a nadrobno nakrájíme.
 - 
                                3
Smícháme citronovou šťávu, vývar, hořčici, nastrouhaný křen a olej. Přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a osladíme.
 - 
                                4
Rostbíf nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a zalijeme zeleninovou omáčkou. Pokrm ozdobíme nasekanou celerovou natí.
 - 
                                5
Podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky.