Filé s cuketou a rajčaty
Suroviny
- 250 g Rajčata Cherry
 - 600 g Filé z aljašské tresky
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 125 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cuketa
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 79.9 mg
 - Draslík 329.1 mg
 - Vláknina 2250.3 mg
 - Vitamín A 2250.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukety a rajčata omyjeme, cukety nakrájíme na tenké plátky a rajčata necháme okapat.
 - 
                                2
Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Cukety opečeme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, přidáme filé a na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Před koncem dušení přidáme rajčata a vše prohřejeme.
 - 
                                4
Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem a petrželkou a vmícháme do pokrmu. Podle chuti přisolíme, opepříme a podáváme.