Pařížský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Čedar
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 375 g Hroznové víno
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 185.5 mg
  • Draslík 615.2 mg
  • Vláknina 2813.3 mg
  • Vitamín A 2813.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozny omyjeme, necháme okapat, přepůlíme a zbavíme jadérek. Sýr nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše vložíme do salátové mísy a opatrně promícháme.

  • 2

    Kuřecí maso uvaříme a necháme vychladit. Poté nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Vše promícháme a odstavíme.

  • 3

    Připravíme si majonézu a to tak, že ušleháme žloutek, cukr, hořčici, pepř, sůl a vinný ocet. Po kapkách přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hladká hustá hmota. Na závěr vmícháme jogurt.

  • 4

    Majonézu nalijeme na salát a zlehka promícháme. Ozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu