Tvarohové noky s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 750 g Tvaroh jemný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 96980 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 260.6 mg
  • Draslík 230.2 mg
  • Vláknina 5413.5 mg
  • Vitamín A 5413.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh, žloutky a nasekané bylinky umícháme, osolíme a opepříme cayenským pepřem. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, krupici a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    V hrnci svaříme mléko s máslem a špetkou soli. Směs nalijeme do nákypové formy. Z připraveného těsta vypichujeme dvěma lžícemi tvarohové noky a klademe je těsně vedle sebe do horkého mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.

  • 3

    Omytou okurku nastrouháme na plátky. Promícháme ji s omytými listy salátu a s řeřichou. Rozšleháme ocet, lžíci vody, olej, sůl a pepř. Zálivkou pokapeme salát a podáváme k nokům.

Komentáře k receptu