Angreštové řezy s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 175 g Cukr krupice
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr kostkový
  • 100 g Mandle plátky
  • 1000 g Angrešt
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Droždí sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 214.4 mg
  • Vláknina 9678.2 mg
  • Vitamín A 9678.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku se sušeným droždím. Přidáme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g rozpuštěného másla. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme je přikryté na teplém místě kynout asi 30 minut.

  • 2

    Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme jej na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta povytáhneme.

  • 3

    Na koláč rozdělíme omytý angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbylý nadrcený cukr smícháme s plátky mandlí a koláč znovu posypeme. Nakonec povrch koláče pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu