Selské brambory se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 250 g Salám Gothajský
  • 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.33 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 1032.2 mg
  • Vláknina 16323.8 mg
  • Vitamín A 16323.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo na hranolky. Oloupanou cibuli a salám pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme brambory za častého míchání asi 5 minut. Přidáme salám a cibuli, opékáme dalších 5 minut.

  • 3

    Očištěné papriky krájíme na kostičky, kukuřici necháme okapat. Obojí vmícháme do brambor, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a opékáme ještě 10 minut.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu