Kuře s majoránkou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1096 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 333.8 mg
  • Draslík 1240.8 mg
  • Vláknina 3950.8 mg
  • Vitamín A 3950.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře naporcujeme na 4 části a do kůže vetřeme pepř, sůl a česnek. Zapékací mísu vymastíme, nasypeme 3 lžíce majoránky, vložíme kuře a zalijeme vínem.

  • 2

    Pečeme v troubě při teplotě 220C asi 40minut. Během pečení několikrát maso potřeme máslem a podlijeme vínem.

  • 3

    Mezitím papriky rozkrojíme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme, necháme okapat, odstraníme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme zrníček. Nakrájenou zeleninu přidáme ke kuřeti a důkladně promícháme.

  • 4

    Pečeme ještě asi 20minut. Před podáváním posypeme maso nadrobno nasekanou majoránkou.

Komentáře k receptu