Kořeněné preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 215.8 mg
 - Draslík 34.3 mg
 - Vláknina 3424.8 mg
 - Vitamín A 3424.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.
 - 
                                3
Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.