Brambory v závěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 300 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1442 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 232 mg
  • Draslík 2156.9 mg
  • Vláknina 26942.5 mg
  • Vitamín A 26942.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Položíme do vymazané mísy.

  • 2

    Nakrájený pórek rozprostřeme na brambory.

  • 3

    Nastrouhaný sýr nasypeme na pórek - ale jen část sýra.

  • 4

    Připravíme si jíšku z másla a mouky, do které přidáme zbytek sýra a smetanu.

  • 5

    Vše promícháme do zhoustnutí.

  • 6

    Přelijeme tím brambory a dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova.

Komentáře k receptu