Brambory v závěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1442 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 99 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 232 mg
 - Draslík 2156.9 mg
 - Vláknina 26942.5 mg
 - Vitamín A 26942.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Položíme do vymazané mísy.
 - 
                                2
Nakrájený pórek rozprostřeme na brambory.
 - 
                                3
Nastrouhaný sýr nasypeme na pórek - ale jen část sýra.
 - 
                                4
Připravíme si jíšku z másla a mouky, do které přidáme zbytek sýra a smetanu.
 - 
                                5
Vše promícháme do zhoustnutí.
 - 
                                6
Přelijeme tím brambory a dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova.