Zapékaná cibulová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 225 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Bageta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.7 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1064 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 455.7 mg
  • Vláknina 7270.8 mg
  • Vitamín A 7270.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vetším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli pokrájenou na tenké proužky, přisypeme cukr. Bez poklice smažíme na mírném ohni za občasného promíchání po dobu 20 - 30 minut, dokud cibule nezezlátne.

  • 2

    Zaprášíme moukou a smažíme jestě asi 2 - 3 minuty. Přilijeme vývar, promícháme, aby se mouka rozpustila, přidáme koření a částečně zakrytou polévku vaříme na mírném ohni 30 - 40 minut.

  • 3

    Bagetu nakrájíme na cca 12 plátků, lehce potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C. Plátky obrátíme a pečeme ještě asi 15 minut do zlatova.

  • 4

    Před podáváním sebereme z polévky tuk, přelijeme ji do talířů a navrch položíme smaženou bagetu. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 10 - 20 minut zapéct do horké trouby.

Komentáře k receptu