Studená polévka s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Mléko acidofilní
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 273.9 mg
  • Vláknina 1577.5 mg
  • Vitamín A 1577.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené mléko rozkvedláme s octem a solí. Podle chuti osladíme a přidáme hořčici. Do ochuceného mléka vmícháme oloupanou, nahrubo nastrouhanou okurku a očištěnou, jemně nakrájenou cibulku i s natí.

  • 2

    Natvrdo uvařená vejce rozdělíme do talířů, zalijeme studenou polévkou a podáváme.

  • 3

    Vhodnou přilohou je čerstvý chléb.

Komentáře k receptu