Hovězí vývar světlý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 500 g Kosti hovězí řídké
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Květák
  • 0.25 ks Kapusta hlávková
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 116.7 mg
  • Draslík 1089.9 mg
  • Vláknina 9652.3 mg
  • Vitamín A 9652.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kosti a maso vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Oheň zmírníme, přidáme sůl a cibuli a vaříme cca 1 1/2 až 2 hodiny.

  • 2

    Na větší kousky pokrájenou zeleninu přidáme jakmile maso začne měknout a dovaříme.

  • 3

    Hotový vývar přecedíme, sebereme tuk a podáváme čirý s pažitkou nebo nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu