Kuřecí řízky s paprikovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 1242.6 mg
  • Vláknina 13850.8 mg
  • Vitamín A 13850.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 187.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 15 minut. Scedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné papriky nakrájíme na kostičky a odděleně podle barev je rozmixujeme vždy s 1 lžičkou másla a špetkou sušeného rozmarýnu. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a opékáme asi 8 minut po obou stranách na pánvi na oleji. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a nakrájíme na nudličky.

  • 4

    Fazolky krátce opečeme na zbylém másle. Upravíme je na talíře spolu s kuřecími řízky a paprikovou pastou. Ozdobíme lístky tymiánu.

Komentáře k receptu