Zmrzlina karamelová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 642 mg
 - Draslík 54.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1551.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr opražíme na sucho, až vznikne karamel, přilijeme trochu horké vody, povaříme na hustší rozvar a vlijeme do smetany se žloutky. Chvilku zahřejeme, řádně promícháme.
 - 
                                2
Zcedíme, necháme vychladnout ve studené vodě a zcela vychladlý krém dáme zamrazit.