Míchaná vajíčka s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Chřest bílý
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 plátek Chléb toastový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 243.2 mg
  • Vláknina 3069.5 mg
  • Vitamín A 3069.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chléb bez kůrky a nasekaný česnek dáme do mixéru a za přilévání vody zpracujeme na kyprou pastu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na prudkém ohni v něm osmahneme chřest nakrájený na 2 cm dlouhé kousky. Smažíme cca 2 minuty, než začne chřest měknout. Přidáme česnekovou pastu, papriku, ocet, sůl a dobře promícháme. Zakryjeme a při střední teplotě dusíme 3 minuty, dokud chřest zcela nezměkne.

  • 3

    Prošlehaná vejce vlijeme do pánve ke chřestu, zmírníme teplotu a necháme 1 minutu tuhnout. Potom podebereme tužší vaječnou vrstvu vespod, odlepíme ji ode dna a přehrneme přes syrová vejce na povrchu.

  • 4

    Smažíme 5 minut a postup za tu dobu několikrát opakujeme. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu