Pikantní játrový salát s hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Játra drůbeží
  • 100 g Hroznové víno
  • 100 g Salát Polníček
  • 8 ks Ředkev
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Citronová šťáva
  • 0.55 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • 5 polévková lžíce Olej hroznový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1065.5 mg
  • Vláknina 14655.8 mg
  • Vitamín A 14655.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra zasypeme hladkou moukou a podusíme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a vyjmeme dužinu. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a hroznové víno omyjeme. Opraný polníček osušíme, vyložíme jím misku a přidáme ostatní přísady. Červené víno smícháme s citronovou šťávou a hroznovým olejem a salát zakapeme.

Komentáře k receptu