Cibulová polévka s jehněčím
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 100 g Petržel - nať
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 1500 ml Voda pitná
- 2 ks Cibule
- 10 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Kardamom
- 1 špetka Zázvor mletý
- 6 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 45 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 316.4 mg
- Vláknina 17253.9 mg
- Vitamín A 17253.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1189.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Česnek s cibulí oloupeme a nahrubo nasekáme. Nať očistíme, omyjeme a nasekáme. Maso očistíme a pokrájíme na kousky. 
- 
                                2Vše vložíme na rozpálený olivový olej a opečeme. Okořeníme, zalijeme 1,5 litrem vody a vaříme na mírném ohni 35 minut. 
- 
                                3Mezitím oloupeme cibulky, nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme zbytek oleje, cibuli 3 minuty orestujeme, přidáme do polévky, krátce povaříme a dle potřeby dokořeníme. 
- 
                                4Hotovou polévku přelijeme do misek, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        