Zeleninové lupínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory sladké (Batáty)
  • 400 g Petržel kořen
  • 400 g Pastinák
  • 400 g Topinambury
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.48 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 831.8 mg
  • Vláknina 35681.2 mg
  • Vitamín A 35681.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, smícháme s olejem, osolíme a opepříme. Rozdělíme na dvě poloviny, první polovinu posypeme oreganem, tymiánem, druhou koprovými semínky.

  • 2

    Lupínky rozložíme na vymaštěný plech a pečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.

  • 3

    Lupínky servírujeme s tvarohovou pěnou.

Komentáře k receptu