Pečené ovoce s medovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Kompot ananasový
 - 200 g Med včelí
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Džus jablečný
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Banány
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Sůl
 - 0.41 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Mandle plátky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
 - Sacharidy 139 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 93 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 614.6 mg
 - Vláknina 12487.5 mg
 - Vitamín A 12487.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, jablečnou šťávu, žloutky a špetku soli rozkvedláme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Ananas necháme okapat, oloupané banány nakrájíme podélně na kousky a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na silnější plátky.
 - 
                                3
Ovoce namáčíme v připraveném těstíčku a každý kousek zvlášť usmažíme v rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce.
 - 
                                4
Na pánvi nasucho opečeme mandlové lupínky. Přidáme med a necháme jej rozpustit.
 - 
                                5
Usmažené ovoce pokapeme medovou omáčkou s mandlovými lupínky a podáváme.