Gratinovaná čekanka po bruselsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Čekanka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.16 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 244.7 mg
  • Draslík 182.1 mg
  • Vláknina 5667.1 mg
  • Vitamín A 5667.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku rozdělíme na listy, spaříme ve vařící vodě a necháme vychladit.

  • 2

    Každý list přeložíme plátkem šunky, srolujeme a sepneme párátkem. Závitky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Na másle osmahneme mouku dozlatova, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme muškátem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do vychladlé omáčky přimícháme žloutky a nastrouhaný sýr.

  • 4

    Omáčkou zalijeme připravené závitky a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a dílkem citronu.

Komentáře k receptu