Vepřová panenka s bylinkami a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 200 g Šalotka
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 941.2 mg
  • Vláknina 924.8 mg
  • Vitamín A 924.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupané šalotky a krátce je opečeme. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

  • 2

    Polovinu nasekané bazalky a petrželky smícháme s hořčicí a směsí potřeme maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.

  • 3

    Zbylé nasekané bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 5 minut. Do vydušené šťávy vmícháme bylinkovou smetanu, citronovou šťávu, osolíme a opepříme.

  • 4

    Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu