Hovězí enchiladas s červenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 20 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 254.6 mg
- Vláknina 11822.8 mg
- Vitamín A 11822.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Roštěnec nakrájíme na kostky 5 cm velké, dáme do hluboké pánve a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 60-90 minut doměkka. 
- 
                                2Sušené čili vložíme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut máčet. Pak celý obsah misky vylijeme do mixéru a zpracujeme na hladkou pastu. 
- 
                                3Maso slijeme a necháme vystydnout. Jeden šálek vývaru si ponecháme. Na rozpáleném oleji osmahneme drcený česnek asi 2 minuty, zasypeme oreganem a kmínem. Přimícháme rozmixovanou pastu a vývar, jednu tortillu natrháme a přidáme do směsi. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a vaříme 10 minut, občas promícháme, až bude omáčka hustá. Maso natrháme na kousky, vložíme do omáčky a prohřejeme. 
- 
                                4Na každou kukuřičnou tortillu položíme trochu masové směsi a zavineme. Ozdobíme proužky cibule, čerstvou petrželkou a podáváme s mangovou salsou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        