Šampaňská pěna s ovocem
Suroviny
- 70 g Cukr krupice
 - 125 g Maliny
 - 125 g Ostružiny
 - 150 ml Víno šumivé (sekt)
 - 150 ml Pomerančová šťáva
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Máta
 - 4 plátek Želatina
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Likér pomerančový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 305.2 mg
 - Draslík 220.1 mg
 - Vláknina 7577.4 mg
 - Vitamín A 7577.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 470 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2 lžíce citronové šťávy.
 - 
                                2
Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplé vodě. Za stálého míchání ji necháme vychladit v ledové lázni.
 - 
                                3
Smetanu ušleháme do tuha, vmícháme do polotuhého krému. Chladíme alespoň 2 hodiny.
 - 
                                4
Pomerančovou šťávu svaříme s 20 g cukru na polovinu, ochutíme pomerančovým likérem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme s omytým ovocem.
 - 
                                5
Z pěny vypichujeme lžící noky, upravíme je na talíře s ovocem. Ozdobíme lístky máty.