Turecké jogurtové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Cukr moučkový
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 500 g Jogurt bílý
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 119.6 mg
  • Draslík 232.1 mg
  • Vláknina 1473.2 mg
  • Vitamín A 1473.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čtvercovou zapékací formu vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Z másla, jogurtu, žloutků, cukru a vanilkového cukru ušleháme krém. Přimícháme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a s krupicí. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto naplníme do formy, povrch uhladíme, pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Smícháme cukr, 125 ml vody a citronovou šťávu. Zvolna vaříme cca 2 minuty, polevu nalijeme na moučník, který po vychladnutí nakrájíme na kostičky, posypeme nastrouhaným kokosem.

Komentáře k receptu