Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 140 g Pšeničná krupice
  • 80 g Vejce slepičí
  • 25 g Sůl
  • 15 g Polévkové koření
  • 20 g Petržel - nať
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 400 g Kosti hovězí řídké
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 0.3 g Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1177 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 104.4 mg
  • Draslík 294.2 mg
  • Vláknina 1489.1 mg
  • Vitamín A 1489.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout.

  • 3

    Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme.

  • 4

    Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru.

  • 5

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání.

Komentáře k receptu