Mramorový koláč s mandlovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 50 g Solamyl
  • 30 g Kakao - prášek
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 164.4 mg
  • Vláknina 3868.4 mg
  • Vitamín A 3868.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a solí utřeme do krému. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem. Střídavě s 50 ml mléka zapracujeme do krému. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme kakao smíchané se zbylým mlékem.

  • 2

    Hranatou formu vymastíme máslem a plníme střídavě světlým a kakaovým těstem. Koláč pečeme při 175°C asi 50 minut. Ke konci pečení přikryjeme formu alobalem. Upečený koláč několikrát propíchneme špejlí, pokropíme amarettem a necháme asi 15 minut stát. Potom moučník vyklopíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu