Pikantní kuřecí stehýnka s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 500 g Pórek
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Limetka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 483 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 178 mg
  • Draslík 1559.1 mg
  • Vláknina 16876 mg
  • Vitamín A 16876 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Sherry smícháme s medem, chilli pastou a solí. Směsí potřeme stehna a asi 1 hodinu je marinujeme.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, oloupaný pórek na kousky. Zeleninu promícháme s prolisovaným česnekem a spolu se stehýnky vložíme na vymazaný pekáč. Přidáme omyté limetky nakrájené na dílky. Maso polijeme směsí oleje, soli a cukru a vše zalijeme vývarem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, potom zeleninu promícháme a stehýnka dopékáme ještě 10 minut.

  • 3

    Smícháme jogurt se solí, limetkovou kůrou a ušlehanou smetanou. Rozdělíme na talíře spolu s kuřetem a zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu